Rýžový protein
Rýžový protein je hydrolyzací rýže izolovaná látka s vysokou koncentrací prospěšných živin. Má specificky hořkou chuť a béžové zabarvení. Používá se ve farmacii, potravinářství i kosmetickém průmyslu. Je jedním ze základních kamenů vyvážené veganské a bezlepkové stravy. Zvyšuje svalovou hmotu, udržuje zdraví svalové tkáně a pomáhá posilovat kosti. Rýžový protein chrání před vznikem srdečních chorob, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a zlepšuje funkce krevního oběhu.
Rýžový protein posiluje schopnost obnovy kožních buněk a udržuje vyrovnanou vlhkost pleti díky tomu, že obsahuje vysoké množství glutaminu a alaninu. Hydratuje a chrání pokožku před nepříznivými vlivy, zlepšuje schopnost hojení zánětlivých reakcí i mechanických poškození pleti - je vhodný i při akné a ekzémech. Srovnává tón pokožky a osvěžuje ji. Používá se jako přísada do pěsticích produktů, make-upů a pudrů, šamponů, kondicionérů a stylingových přípravků na vlasy. Zlepšuje objem a kvalitu vlasů a podporuje jejich pevnost, pružnost a celkovou odolnost proti mechanickému poškození. Rýžový protein je hypoalergenní, vhodný pro lidi s intolerancí na lepek. Je vegan, povolený v bio kosmetice.